Bulvár vagy amit akartok

Folytattuk a munkát a Leőwey AJTP diákjaival. Erre az évre csak lányok maradtak. Amikor kerestük idei munkánk témáját, ők nagyon sokat foglalkoztak a celeb világgal. Amikor olyan újságokat vagy cikkeket kellett hozni, ami érdekelte őket, előkerültek a Joy-ok, Hot-ok, Blikkek, Borsok, Story-k. Improvizációkon keresztül elkezdtünk foglalkozni a velük. Hihetetlen, hogy ezek a cikkek és történetek milyen mélyen tartják olvasójukat a szellemi mocsárban. Eltakarják a valóságot és nagyon profin manipulálják az emberi tudatot, ha az ember átadja magát nekik. Hihetetlen veszélyt rejteget a fiatalok számára a felületes tudás: a felszín és a külsőségek előtérbe helyezése méreg. Megpróbáltunk a cikkek mögé nézni és felfedni azokat a társadalmi és egyéni neurózisokat, amiket ezek eltakarnak. Megpróbáltuk megfejteni, hogy miért van szüksége erre a társadalomnak.

Előadásunk kontextusának egy nagy, hosszú, küzdelmes szarást választottunk. Éppen olyat, amibe a celebvilág hírei beleférnek. Egyetlen díszletünk egy guruló WC volt. Csak a WC papír hiányzott, de volt mi helyettesítse. A végén kitöröltük vele.

Előadásunkat a Helikonon és az Arany János fesztiválon mutattuk be.

Üres Tér

 

Hol van valódi szükség a színházra?

Hogyan segíthet kapcsolatot teremteni másokkal és magunkkal?

Az Üres Tér Színházi Egyesület 2004 óta foglalkozik a kérdéssel.
A válaszkeresés során eljutottunk iskolákba, szegregált városrészekbe, hátrányos helyzetű fiatalokhoz, felnőttekhez és a börtönbe.
Most egy beszélgetés során szeretnénk megosztani tapasztalatainkat és meghívott vendégeinkkel tovább bővíteni ismereteinket a témában valamint megvitatni: mik a kilátásai egy “hasznos színháznak”.

Várunk minden résztvevőt szeretettel május 16-án 18:00-kor
a Közös Ég Jurtában (cím: 7627 Pécs, Felsőgyükési út 31.)