Ingyen Cirkusz

IMG_0229

Folytattuk munkánkat az ÉFESZI-ben a csapattal. Nagyon lelkesek voltak. A Bohóc Világbajnokságból sokat tanultunk. Idén megpróbáltunk magunkból és szokásainkból cirkuszi számokat komponálni. Három hónapnyi munka után, összeállt cirkuszunk műsora. Egyszer játszottuk nagyközönség előtt, dőlt a nézőtér a nevetéstől. Olyan félórás előadást csináltunk, amit bővíteni és mindenképpen folytatni szeretnénk.

Hölgyeim és Uraim!
Köszöntöm önöket Cirkuszunk mai előadásán!
Idei produkciónkba is – mint eddig minden évben – csak világszínvonalú művészeket hoztunk el Önöknek. Végignézni előadásunkat nem kis kockázattal jár, éppen ezért kérem Önöket, hogy saját testi, lelki egészségük érdekében melegítsünk be közösen, nehogy megsérüljenek rendkívüli előadásunk közben. Kérem csinálják utánam!

Először is feloldjuk izom- és ideggörcseinket, felrázzuk elgémberedett izmainkat, majd a vérkeringés zavartalan működése érdekében, végig paskoljuk testünket, ezt követően helyére igazítjuk arcizmainkat, és legvégül lerázzuk felesleges feszültségeinket.
Kérem foglaljanak helyet!
Első műsorszámunk alatt rekeszizmaik kerülnek veszélybe, ha hasi tájékon furcsa bizsergést, vagy rángást éreznek, kérem ne fogják vissza , kacagjanak nyugodtan! Fogadják sszeretettel a kacagás nagymesterét: Halász Pétert!

Eszméletlen mutatvány után, Péter hihetetlen módon pillanatok alatt regenerálódik és megismétli a mutatványt párjával, Sztellával. Vigyázzanak magukra!

Cirkuszunk nem csak felhőtlen vidámságból és kacajból áll. Két nagyszerű művészünk szívszaggató mutatvánnyal került be idei repertoárunkba. Fogadják könnyes szemekkel,  Andrást és Laci bácsit!

A műsorunkat Picúr és Zoli folytatja, kik külön-külön is hatalmas tudás birtokosai, együtt pedig már háromszor meghódították a cirkuszi világot Los Angeles-től Moszkván keresztül, New Delhi-ig. Két zseniális színész, akik a filmtörténelem összes filmjéből képesek jeleneteket reprodukálni, századmásodperces pontossággal, a világ bármelyik nyelvén. Picúr és Zoli!
Kérem mondjanak egy filmcímet, milyen nyelven, melyik jelenet? Rambó? esetleg Bud Spencer valamelyik klasszikusa? De mondhatnak bármit.

Külön ezt a világszámot a mi cirkuszunk tovább erősítette a világ legjobb romantikus színészével, Feri kérlek gyere fel a színpadra! Most egy romantikus filmcímet kérünk. Ferinek azonban nincsen női partnere, így a közönségből fog választani játszótársat magának.

Következő számunk egy igazi keleti specialitás, kérem vigyázzanak idegrendszereikre, nem mindenki képes elviselni a magasfeszültséget, amit a lányok produkálnak. Moncsi, Stella, Luca, és Martina!

Finálénkhoz érkeztünk. A világ legszebb táncosnőjét köszönthetik a színpadon. Táncosnőnk különleges képesség birtokában van. Szinte megigézi nézőjét kecses táncával, és akit rabul ejt, annak elindul a lába és képtelen tovább ülve maradni. Akit egyszer felkér táncolni, az nem tud ellenállni neki. Fogadják kitörő örömmel: Angélát!

Üres Tér

 

Hol van valódi szükség a színházra?

Hogyan segíthet kapcsolatot teremteni másokkal és magunkkal?

Az Üres Tér Színházi Egyesület 2004 óta foglalkozik a kérdéssel.
A válaszkeresés során eljutottunk iskolákba, szegregált városrészekbe, hátrányos helyzetű fiatalokhoz, felnőttekhez és a börtönbe.
Most egy beszélgetés során szeretnénk megosztani tapasztalatainkat és meghívott vendégeinkkel tovább bővíteni ismereteinket a témában valamint megvitatni: mik a kilátásai egy “hasznos színháznak”.

Várunk minden résztvevőt szeretettel május 16-án 18:00-kor
a Közös Ég Jurtában (cím: 7627 Pécs, Felsőgyükési út 31.)