Un Homme/Egy férfi

 „Van egy férfi.” De hol? A férfiak jönnek, mennek a nők életében. Ahány nő, annyi történet, annyi élet és annyi sors. Előadásunkban etűdünkben kortárs francia és magyar írók – Xavier Durringer és Esterházy Petra –   szövegrészleteivel dolgozunk. Eszterházy Petra néven megjelent írások Eszterházy Péter egy nő című novellás kötetére reagáltak női szemszögből.   A csapatunk idén is csak lányokból állt. Kézenfekvő témának tűnt, a tavalyi felnőtté válás után, egy olyan területre merészkedni, ami életkorból adódóan meghatározza mindennapjainkat. Érdekes volt rendezőként szembesülni a férfi-női kapcsolat másik oldalával, a lányok a munka alatt végig nők maradtak és nem hagyták hogy egyoldalú elképzeléseim érvényre kerüljenek. A férfit egy semleges maszk helyettesítette.

Az FTLF en közönségdíjat nyertünk és a Brnói fesztiválon is bemutattuk. Ott megrovásban részesültünk Prágai látogatásunk miatt.

Játszók: Alexa, Zsófika, Betti, Ramóna, Niki

 

Vissza

Üres Tér

 

Hol van valódi szükség a színházra?

Hogyan segíthet kapcsolatot teremteni másokkal és magunkkal?

Az Üres Tér Színházi Egyesület 2004 óta foglalkozik a kérdéssel.
A válaszkeresés során eljutottunk iskolákba, szegregált városrészekbe, hátrányos helyzetű fiatalokhoz, felnőttekhez és a börtönbe.
Most egy beszélgetés során szeretnénk megosztani tapasztalatainkat és meghívott vendégeinkkel tovább bővíteni ismereteinket a témában valamint megvitatni: mik a kilátásai egy “hasznos színháznak”.

Várunk minden résztvevőt szeretettel május 16-án 18:00-kor
a Közös Ég Jurtában (cím: 7627 Pécs, Felsőgyükési út 31.)