Zsinka Felícia

DSC_8463Zsinka Felícia vagyok. 1988-ban születtem Budapesten. Kiskoromtól kezdve kapcsolatban vagyok a művészet több ágával. Általános iskola alsó tagozatában művészi tornát tanultam, felsős koromban pedig modern tánciskolába jártam. A mozgás mellett a képzőművészet az, ami igazán lekötött. Rajztanáromnak köszönhetően szakkörökön, táborokban, versenyeken ismerkedhettem meg és sajátíthattam el a rajz, festés, batikolás, agyagozás, stb. technikáit. 14 évesen kezdtem el indonéz táncot tanulni az Indonéz Nagykövetségen első mesteremtől I Gede Putra Widyutmalától. Azóta számtalan fellépésen vettem részt itthon és külföldön a követség szervezésében és az Arum Melati Tánccsoporttal. A II. Rákóczi Ferenc Gimnázium rajz tagozatán tanárom Dréher János festőművész segített fejleszteni a képi kifejezőkészségemet. Gimnázium után több rajzszakkörbe jártam, de ami igazán emlékezetes volt számomra ebben az időszakban az Gőz Színpad volt, melyet a barátom anyukája Pentz Katalin drámapedagógus vezetett. A 3 év alatt, amíg működött az amatőr csepeli színtársulatunk több abszurd színdarabot adtunk elő Slawomir Mrozek, Monty Python, stb. művekből ihletődve. 2010 óta a PTE Művészeti Kar, festő szakos hallgatója vagyok. Mesterem Losonczy István. Az Üres Tér Társulattal először a Kioldások Vidámparkjában találkoztam. Első közös munkám a csoporttal az Elvarázsolt Kastélyban volt. Ezt követően a Hősök terén, Györgytelepen, Uránvárosban több performanszban, work shopban, falfestésben vettem részt: Kék Madár, Pünkösd, Helyben Uránváros. A Woyzeck előadásban színészként dolgozom.

 

Üres Tér

 

Hol van valódi szükség a színházra?

Hogyan segíthet kapcsolatot teremteni másokkal és magunkkal?

Az Üres Tér Színházi Egyesület 2004 óta foglalkozik a kérdéssel.
A válaszkeresés során eljutottunk iskolákba, szegregált városrészekbe, hátrányos helyzetű fiatalokhoz, felnőttekhez és a börtönbe.
Most egy beszélgetés során szeretnénk megosztani tapasztalatainkat és meghívott vendégeinkkel tovább bővíteni ismereteinket a témában valamint megvitatni: mik a kilátásai egy “hasznos színháznak”.

Várunk minden résztvevőt szeretettel május 16-án 18:00-kor
a Közös Ég Jurtában (cím: 7627 Pécs, Felsőgyükési út 31.)