Szabadegyetem LOGO 1000x300

 

Az Erősödő Civil Közösségek regionális pályázatán az Üres Tér Színházi Egyesület a szabad művészek közösségének erősítésére nyert támogatást. Programunk egyik célja, hogy inspirációt, illetve elméleti utakat keressünk és próbáljunk ki. A háromhónapos szemeszterek első felében olyan művészekkel találkozunk, akiknek útmutatása, munkássága ösztönzőleg hathat a szemeszterek második felében lezajló terepmunkához, amikor is összművészeti alkotóteret hozunk létre. A közösségben éberen tartjuk és erősítjük egymást, inspirációs forrást keresünk közös és egyéni alkotásainkhoz. Kommunikálunk, kérdezünk, segítünk és segítséget kérünk. Konstruktívan kritizálunk, ajánlatokat teszünk, együtt gondolkodunk.

Az Üres Tér Művészeti Szabadegyetem nyitva áll minden érdeklődő előtt, aki szeretne részese lenni egy kollektív tanulási és alkotói folyamatnak Pécs városában.

*

Ars poeticánk szerint az alkotás képessége mindenkiben megtalálható. Kreativitásunk feltárása egy személyes ösvény: lehetséges útja az önmegismerésnek, értékeink felfedezésének. A művészet egy univerzális kommunikációs csatorna, amin keresztül szóba állhatunk magunkkal, környezetünkkel, társainkkal, a társadalommal és a jelennel.

Olyan közösséget szeretnénk újra aktivitásra ösztönözni, amelyet érdekel a művészet társadalmi kontextusa is, szívesen vesz részt közös alkotói folyamatban, és érdekli az utcaművészet.

Az Üres Tér Művészeti Szabadegyetem egy olyan nyitott program, amelynek elemeit a résztvevők ajánlásai is befolyásolják.

Workshopok

 

facebook logo  Üres Tér Művészeti Szabadegyetem

Email: [email protected]

ecklogo-szines-kicsi

Üres Tér

 

Hol van valódi szükség a színházra?

Hogyan segíthet kapcsolatot teremteni másokkal és magunkkal?

Az Üres Tér Színházi Egyesület 2004 óta foglalkozik a kérdéssel.
A válaszkeresés során eljutottunk iskolákba, szegregált városrészekbe, hátrányos helyzetű fiatalokhoz, felnőttekhez és a börtönbe.
Most egy beszélgetés során szeretnénk megosztani tapasztalatainkat és meghívott vendégeinkkel tovább bővíteni ismereteinket a témában valamint megvitatni: mik a kilátásai egy “hasznos színháznak”.

Várunk minden résztvevőt szeretettel május 16-án 18:00-kor
a Közös Ég Jurtában (cím: 7627 Pécs, Felsőgyükési út 31.)