IMG_5194Füzes Veronika vagyok Pécsett születtem 1992-ben. Itt jártam ki a középiskolát dráma tagozaton. Az érettségi után a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán folytattam a tanulmányaimat. A négy év során átfogó ismeret birtokába juthattam, a keleti gondolkodásról, hindu és buddhista filozófiáról, vallási rendszerekről. A főiskolai évek alatt felmerült bennem az a kérdés: milyen lenne buddhista szemlélettel színházat csinálni vagy legalábbis a buddhai tanítás gyakorlati részét, azaz a meditációt bevonni a színházi tréningek közé. A meditáció önismeretre tanít és fejleszti a test tudatot, ami mindenképpen hasznos kiindulási pont lehet a színjátékban. A meditációból eredő tudatosság még nagyobb teret ad a kreatív képességeknek, emellett segít a belső nyugalmunk megtalálásában és fejlesztően hat a közös figyelemre is.
Az Üres térrel 14 éves koromban találkoztam először de csak később, Kerner Miklós révén kerültem közvetlenebb kapcsoltba a társulattal. Akkor a Woyzek című előadáson dolgoztak, amit többször végignéztem és figyelemmel kísértem  fejlődését.

2015. májusában csatlakoztam a társulathoz az újonnan induló IntegrArt projektbe. Újra kedvet éreztem a játékhoz és a színházhoz, plusz motivációt adott, hogy a társulaton belül a meditáció nem újdonság, hanem egy rendszeresen használt módszer és mindenki számára valami fontosat jelent. Számomra a közös és egyéni munka megalapozását jelenti.

Üres Tér

 

Hol van valódi szükség a színházra?

Hogyan segíthet kapcsolatot teremteni másokkal és magunkkal?

Az Üres Tér Színházi Egyesület 2004 óta foglalkozik a kérdéssel.
A válaszkeresés során eljutottunk iskolákba, szegregált városrészekbe, hátrányos helyzetű fiatalokhoz, felnőttekhez és a börtönbe.
Most egy beszélgetés során szeretnénk megosztani tapasztalatainkat és meghívott vendégeinkkel tovább bővíteni ismereteinket a témában valamint megvitatni: mik a kilátásai egy “hasznos színháznak”.

Várunk minden résztvevőt szeretettel május 16-án 18:00-kor
a Közös Ég Jurtában (cím: 7627 Pécs, Felsőgyükési út 31.)