integrArt logo 1000x300Napló

 

Nyugodt pillanat
2015.11.13

IMG_0360Hogyan tudnánk nyugodt pillanatot csempészni a járókelők rohanásába?

Érzékszerveiken keresztül hogyan tudnánk egy pillanatnyi megállással megajándékozni?

Így próbáltuk…    

.


integrArt workshop az Ilotopie-nál
Port-Saint-Luis-du-Rhone
2015.09.10-15

ilotopieAmikor az integrArtba beillesztettük ezt a programelemet, arra gondoltam, hogy a demokrácia szó üres zavarában itt találjuk meg azt az irányt, ami a következő hat hónapunk gyakorlati munkáját meghatározza. Mélyen érintettek az itt megélt tapasztalatok.
Egy felnőtt csapattal találkozhattunk. Izgalmas gazdag életutak. Egy harminc éves társulat. Utca művészet fellegvára…
Szívesen hallgattuk őket, öröm volt velük játszani.

Olvass tovább…

.

CreatiValley workshop
-integrArt utcaszínház –
Ortona dei Marsi, Olaszország
2015.08.01-10

Hat hetes eperszedés után érkeztünk Dániából Olaszországba.1 Három napig utaztunk, szép lassan, legyen ideje átállni az agyunknak az eprekről a színházra. Gyönyörű tájakon vezetett az utunk. Pihentető volt.

Amikor először megláttam a falut az autópályáról – nem tudtam, hogy ide jövünk – egy sziklákra épült kőház halom, egy hegy tetején. Nem értettem, miért laknak itt emberek. Sziklák, kövek, forróság, és sehol semmi.

Olvass tovább…

.

Összefoglaló az IntegrArt Demokratikus Játszótér kialakulásának folyamatáról

– Mi az, amit szívesen beletennél egy működőképes rendszerbe? –

 demokratikus játszótérSzándék:

Az IntegrArt: Társadalmi színházi nevelés program a demokrácia körül. Ehhez kerestünk tartalmat, formákat, kérdéseket. Ezt az egy éves programsorozatot alapoztuk meg.
Elképzeléseink szerint a Demokratikus Játszótér egy nyitott műhelymunka, amihez bárki csatlakozhat és bárki ingyen részt vehet programjainkban.

  Olvass tovább…

.

Beszámoló a 2015 máj. 09-i „Sziasztok, Miki vagyok. Mizu?” előadásról

IMG_2158piciSzombaton játszottuk a „Mikit”, magyarul, a Létrában, az IntegrArt projekt nyitásaként. Persze izgultunk, mert eddig egyszer játszottuk a darabot magyar nyelven, még márciusban. Kevés volt az idő a gyakorlásra, ráadásul a helyet is meg kellett „szokni”, hiszen az előadást eddig csak nagyszínpadon játszottuk. A Létrában ezzel szemben klasszikus „szobaszínház” van, 4×4 m-es kis színpaddal, 10 embernek ezen nagyon ügyesen kell mozognia, hogy ne legyen az egész zsúfolt és erőltetett. Kicsit tehát aggódtunk, de örültünk, hogy játszhatunk, új környezetben, új embereknek, a hangulatot pedig fokozta, hogy zsúfolásig megtelt a nézőtér. Utólag úgy látom, sikerült vennünk az akadályokat, az előadás jól sikerült, izgalmas volt a nézőknek, és nekünk is egy ilyen térben találkozni.

Olvass tovább…

.

Hasznos gondolatok a Norvég Civil Alap oldaláról

Eseményeink követhetők a facebookon is:facebook